Good Intentions

Goda föresatser har stensatt både en och annan väg...

Om Filip

Mitt namn är Filip. Jag är gift med Linda och pappa till tre barn och bor i Torsby på Värmdö. Dessutom så är jag övertygad om att något måste göras om det ska finnas en framtid för mina och andras barn - därför har jag engagerat mej politiskt för Miljöpartiet de Gröna i Värmdö.

När jag var 8 år eller så brukade min pappa ta med mej och min bror Ola till gymnasieskolan där har var fysik- och mattelärare. Medan han själv förberedde fysiklabbar, så fick vi spela på datorerna i skolans datasal (ABC80 från Luxor). När vi hade bemästrat spel som "masken" så började vi rota runt lite i datorernas programmeringsskolor, det var då jag först kom i kontakt med BASIC. Sedan dess har jag alltid fascinerats över allt kul (och dumt) man kan få en dator att göra åt en. Idag jobbar jag som webbprogrammerare på Fria Tidningar (fria.nu) - och har alltid minst ett litet sidoprojekt på gång.

Under min tonårstid kom jag i kontakt med missionskyrkan i Åmål. Efter flera intensiva religiösa upplevelser, och mycket funderande, bestämde jag mej vid 18 års ålder för att bli pastor. Jag har studerat vid Teologiska Högskolan i Stockholm, och 2000 ordinerades jag till pastor i Svenska Missionskyrkan. Idag ingår Svenska Missionskyrkan, tillsammans med Svenska Baptistsamfundet och Metodistkyrkan i Sverige, i det nybildade samfundet med arbetsnamnet Gemensam Framtid.

Jag har varit engagerad i miljörörelsen sedan barnsben (född Fältbiolog och orienterare), men drog mej under många år från att gå in i partipolitiken. Det som till slut fick mej att ta steget var MP:s initiativ i flyktingpolitiken 2006 (den sk flyktingamnestin).

Politiskt definierar jag mej som "frihetlig grön feminist". Jag har engagerat mej i politiken för att jag ser ett stort behov av ett socialt hållbarhetsarbete likaväl som det miljötekniska.