Good Intentions

Goda föresatser har stensatt både en och annan väg...

Jag kandiderar i MPs provval till landstinget

[Foto: Malin Åberg Aas]

De kommande åren står vårt samhälle inför stora utmaningar. För att lösa klimatfrågan och andra miljöfrågor behöver vi göra en omställning som är lika stor som industrialiseringen, men på mycket kortare tid. Det kommer innebära en samhällsförändring som gör sociala avtryck på alla nivåer precis på samma sätt som den industriella revolutionen gjorde.

Jag vill arbeta för att de s.k. mjuka frågorna ska få plats i arbetet för ett hållbart samhälle. Om de inte får göra det, så kommer vi helt enkelt inte lyckas ställa om till ett hållbart samhälle. Särskilt brinner jag för frågor som jämställdhet, social rättvisa, yttrandefrihet, kultur och solidaritet med våra medmänniskor.

Idag är jag webbprogrammerare på Fria Tidningar på halvtid och kommunpolitiker för MP i Värmdö. Jag är också ordinerad pastor i Equmeniakyrkan (tidigare Svenska Missionskyrkan) och har verkat som pastor i Hova (Västergötland) och Värmdö under åren 2001-2007. Dessutom har jag varit hemma med mina tre barn sammanlagt cirka två år sedan år 2000.

I alla de yrkesroller jag har haft så har det ideella engagemanget varit den starka drivkraften. Jag arbetar med det jag tror på – för att jag inte kan låta bli. Det som för mej är allra viktigast är att alla människor får leva sitt liv i trygghet, med en möjlighet att välja hur man vill uttrycka sig fritt och kreativt.

Andra saker jag har gjort som kan vara av intresse är att jag gick med i Fältbiologerna som 10-åring, varit scoutledare sedan 14-årsåldern, läst första året på BioGeo på Stockholms universitet, gått pastorsutbildningen på THS, varit ordförande i mediekooperativet Fria Tidningar i två år, och drivit ett eget företag inom webbdesign/-programmering sedan slutet av 90-talet (huvudsakligen med ideella föreningar som uppdragsgivare).

De sakområden inom politiken där jag ser att jag har något att tillföra är ungdomsfrågor, kultur, vård och omsorg. På kommunal nivå så har jag hittills haft politiska uppdrag inom just områdena ungdom-, kultur- och fritid samt vård- och omsorg.

På det privata planet så är jag först och främst trebarnspappa och make. Jag gillar att vara ute och jag tycker mycket om att spela och sjunga (hellre än bra).

/Filip

PS Här är länken till min kandidatsida på EasyVote: https://mpstockholmsregionen.easyvote.se/userprofile/show/users/452