Good Intentions

Goda föresatser har stensatt både en och annan väg...

Välkommen till min undergång!

Svartvit bild av urspårat ånglok

Tågkrasch i Kanada, förhoppningsvis blir den här bloggen minst lika intressant för åskådarna!

Den här bloggens namn refererar till ett engelskt talesätt: "The road to hell is paved with good intentions." Det är kanske lite symboliskt för mej - lite för överansträngt och pretentiöst. Därför tror jag mej kunna utlova god underhållning i sann Hollywoodanda:

Kom hit och titta! Spektakulära explosioner när högtflugna pretentioner kraschar och brinner upp utlovas! Ännu roligare än katastroffilmer som från 70-talet! Går du missnöjd härifrån så utlovar vi gratisbiljetter till "Skyskrapan brinner"!

Hmm, funkar det inte?

Ok, jag är miljöpartist och feminist som har engagerat mej i politiken för att rädda världen. Jag är fullständigt medveten om att det inte räcker med ett gott uppsåt för att nå det målet. Samtidigt är jag lokalpolitiskt engagerad i ett majoritetssammarbete, sitter som vice ordförande i två nämnder, och kompromissar dagligen. (Nåja, säkert en gång i veckan i alla fall.)

Det är sannolikt, på gränsen till säkert, att jag kommer att hamna i situationer där jag måste svika ett mål för att uppnå ett av de andra. Inte desto mindre är jag övertygad om att det skulle gå ännu sämre om man gick in i det politiska arbetet med dåligt uppsåt...